Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile. Care sunt noile masuri

Starea de alerta se prelungeste cu 30 de zile. In sedinta Guvernului s-a aprobat prelungirea starii de alerta cu 30 de zile.

Hotararea a fost adoptata „in unanimitate” in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, a declarat premierul Ludovic Orban.

Guvernul a luat hotararea sa redeschida bisericile pentru slujbe in interior cu o serie de reguli care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.

Potrivit documentului, ramane obligatorie purtarea mastilor in spatiile publice inchise, spatii comerciale, la locul de munca sau in mijloacele de transport in comun.

Se redeschid zborurile spre si dinspre tarile pentru care nu se mai aplica masura carantinarii sau a izolarii la domiciliu.

Se interzicere participarea la evenimente private in spatii inchise cu mai mult de 20 de persoane, iar in spatii deschise, cel mult 50 de persoane.

In interiorul localitatilor este interzisa circulatia persoanelor in grupuri mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleaiasi familii.

Se redeschid bisericile pentru slujbe de interior si salile de finess.

Pentru urmatoarea perioada de 30 de zile, in cadrul starii de alerta nu au mai fost mentinute prevederile privind posibilitatea achizitiilor directe.

Cele mai importante declaratii sustinute

Nelu Tataru: S-a decis sa se relaxeze unele masuri. S-a luat decizia de a se relua activitatea in salile de fitness. S-a luat decizia relaxarii a tot ce inseamna mall-uri, dar doar de zonele de vanzare. Se redeschid slujbele in interior, se fac in contextul distantarii fizice.

Numarul de persoane tine cont de distantarea fizica. S-a luat deciza ca tot ce inseamna sport in aer liber sa se respecte regulile de igiena si distantare. Constientizam si noi ca Guvern ca situatia nu este la final, putem ajunge la o viata cvasinormala daca respectam masurile.

Raed Arafat: Exista motive pentru care s-a prelungit starea de alerta. Am vazut in ultima perioada cresteri care au depasit 300 de cazuri in 24 h. In cadrul prelungii starii de alerta nu se mai regasesc propuneri de achizitii directe.Se va pastra obligativitatea pastrarii mastilor, a triajului epidemiologic, purtarea mastilor in mijloacele de transport in comun.

Referitor la calatoriile aeriene, INSP si CNSU vor emite periodic lista tarilor cu care vor fi reluate zborurile sau oprirea zborurilor. INSP va stabili saptmanal lista tarilor cu cre se vor relua zborurile. Urmatoarea evaluare va fi la sfarsitul acestei saptamani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *