Tatăl care crește 2 copii premianți într-un grajd| Statul ajuta refugiati dar pe romanii cu copii ii chinuie in ultimul hal

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din județul Sibiu îşi creşte singur cei 2 copii într-un grajd. Deși este pensionat medical din cauza unui accident vascular, tatăl şi-a luat şi un serviciu cu jumătate de normă pentru a avea cu ce să își hrănească familia. În ciuda luptei pentru supraviețuire pe care o duc în fiecare zi, Nicoleta şi Andrei au rezultate foarte bune la şcoală, relatează adevarul.ro într-un articol dedicat familiei din Sibiu.

Nicoleta are 13 ani și este în clasa a VI-a. Andrei, fratele ei, este în clasa a treia.

Familia locuiește pe câmp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, într-o cămăruţă amenajată într-un fost grajd. Mama copiilor a plecat de acasă în urmă cu 8 ani.

Până acum 3 ani, Dan a stat cu copiii într-o căbănuţă, tot pe-un câmp. Un văr al său avea un teren acolo și le-a făcut o căbănuţă din bârne. Însă vărul a vândut apoi terenul, cu tot cu cabană, iar Dan și copiii s-au mutat în camera din grajd.

În urmă cu 5 ani, tatăl copiilor a suferit un accident vascular și nu a mai putut munci. Până anul trecut au trăit toţi 3 din ajutorul social, de 270 de lei pe lună. De două ori pe zi, mergeau şi mâncau la cantina săracilor.

Anul trecut, Dan a reuşit să-şi facă o pensie de invaliditate, de 400 de lei pe lună. Şi pentru că s-a pensionat cu drept de muncă de 4 ore, s-a dus şi s-a angajat muncitor necalificat la o croitorie, unde câștigă alți 500 de lei.

În cămăruţa din grajd încap două paturi, două dulapuri, o masă şi o sobă. Până în 2016 au folosit lumânări, însă acum au tras un fir de curent, 12 volţi, cât să fie un pic de lumină doar pe mijlocul camerei.

”Temele încercăm să le facem ziua. Dacă ne apucă seara, tragem masa în mijloc, sub bec, şi facem teme acolo”, a povestit Nicoleta pentru adevarul.ro.

9 comments

    1. Trist si emoționant subiectu….binecuvântare tatălui pentru taria si înțelepciuna cu care trateaza lucrurile.Va rog o adresa si un numar de contact, multumesc.Doamne ajută.

  1. Va rog sa-mi transmite-ti adresa exacta unde locuiesc copii cu tatal lor, pentru ca vreau sa-i vizitez. Va multumesc anticipat!

    1. Buna Iulia,EU abia acum am dat de aceasta postare acest caz,vreau sa te intreb daca ai reusit sa contactezi aceasta familie.sunt interesata si eu de acest caz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *