Ce scrie presa străină după ce România U21 a bătut Anglia, „într-un meci nebun”

România şi-a oferit scalpul Angliei, într-un meci nebun, a scris L’Equipe, după victoria tricolorilor în meciul de vineri, din etapa a doua a Grupei Ca a CE de tineret.

“După demonstraţia neaşteptată în faţa Croaţiei, marţi (4-1), România şi-a oferit scalpul Angliei (4-2), într-un meci nebun. Englezii sunt eliminaţi.

România a câştigat o partidă incredibilă în faţa Angliei, cu şase goluri în 15 minute, a titrat ediţia online a celui mai mare tabloid argentinian, Clarin.

“Puţina asistenţă prezentă pe Stadionul Dino Manuzzi din Cesena nu a putut crede ce vedea. George Puşcaş, din penalti, a deschis scorul pentru români, în minutul 31 al reprizei secunde. Demarai Gray a egalat şi Ianis Hagi – fiul legendarului Gheorghe, care a marcat un gol Argentinei la Mondialul din SUA, din 1994 – a făcut 2-1. Tammy Abraham a egalat când ceasul arăta minutul 42. Însă Florinel Coman, în minutele 44 şi 45, a stabilit cifrele finale ale rezultatului. A fost 4-2 pentru România, au fost şase goluri în mai puţin de 15 minute. Învingătorii sunt la un pas de semifinale şi de a-şi asigura un bilet pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020”, au scris jurnaliștii argentinieni, conform news.ro.

Clarin aminteşte că marcarea a şase goluri în mai puţin de 15 minute este rară în istoria fotbalului. Robert Lewandowski a înscris cinci goluri în 15 minute, într-un meci Bayern Munchen – Wolfsburg, Germania a marcat de patru ori în şase minute în faţa Braziliei, la CM-2014, iar Australia a învins Samoa cu 31-0, marcând ultimele şapte goluri în ultimele 15 minute, în 11 aprilie 2001, în preliminariile CM-2002.

Loading...

Atacantul George Puşcaş, notat cu 8,5, a fost desemnat de Daily Mail cel mai bun jucător de pe teren în meciul Anglia – România, scor 2-4, din cadrul CE de tineret.

Notă mare – 8 – au primit şi Andrei Ivan şi Ianis Hagi, în timp ce de la englezi doar Foden a primit 7, în timp ce restul jucătorilor au fost notaţi cu 5, cei mai mulţi, şi 6. Ceilalţi români au primit nota 7, cu excepţia lui Vlad Dragomir, notat cu 6.

“O puternică, agresivă echipă, România a fost în Italia de două săptămâni pentru a se pregăti, iar zgomotoşii lor suporteri, care au creat o minunată atmosferă, aşteptau ca jucătorii să adauge ceva la acel 4-1 demolator cu Croaţia. O asemenea încredere a fost bine plasată. România s-a aruncat din colţul ei ca un boxer gata să revendice o centură şi salvele lor de început ar fi trebuit să pună Anglia la pământ. Începe aşa cum vrei să continui, spun ei, şi acesta fost tonul. Cei în galben erau plini de viaţă, cei în alb se agăţau de ea. Hagi este un nume sinonim cu fotbalul românesc şi Ianis, fiul fabuloasei vedete din anii 1990, a fost o figură proeminentă peste tot. Piciorul lui stâng nu este la standardele tatălui său, dar ajunge acolo. El a avut primul şut şi a făcut Angliei ceea ce ar fi trebuit să facă Foden”, a scris Daily Mail, conform news.ro.

Reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

Au marcat: Gray ’79, Abraham ’87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ’90+3.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *