Adrian Năstase, mesaj după condamnarea lui Dragnea: “Suntem un popor crud, ușor de manipulat”

Fostul premier Adrian Năstase a scris, într-o postare pe blog-ul personal, că îi pare rău pentru ceea ce îndură Liviu Dragnea, după “condamnarea lui într-un dosar cusut cu ață albă”.

Totodată, fostul președinte al PSD a fost de părere că atitudinea, compromisurile, lipsa de decizie și încercările de negociere cu “statul paralel” l-au adus pe Dragnea în această “fundătură”.

Sunt două lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia să-și dea demisia din fruntea partidului după rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, într-un dosar cusut cu ață albă, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Această condamnare, ca și felul în care a fost „însoțit” Dragnea spre Rahova arată că suntem un popor crud, ușor de manipulat, și că, după „revoluția votului”, a urmat justiția populară.

În mod paradoxal, folosirea social media nu ne duce spre viitor ci spre trecut.

Acțiunea politică internă și externă au avut și au că obiectiv transformarea PSD într-un partid de 20% care să nu mai aibă un rol determinat în guvernarea României. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atât cozi de topor cât și anumiți lideri care, conștient sau nu, au intrat în astfel de jocuri.

Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării. Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicală și nu administrate „suplimente alimentare” – Adrian Năstase, pe blog-ul personal

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care preşedintele PSD a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *